Scandalos | Promoterul Rockstadt le datorează scuze metaliștilor vasluieni

Dragă domnule Ștefan Zaharescu, a.k.a. Buvnitz Buvnitzescu, aș vrea să înțelegi că ai greșit și că ai insultat la grămadă o bună parte a metaliștilor care au bilet la Rockstadt Extreme Fest 2015, împreună cu toți cei 375.148 de locuitori ai județului Vaslui, cărora le-ai adresat public, așa cum se vede și în fotografia anexată la acest articol, urările tale de respect. Respect în ghilimele, pentru că mie obrazul nu-mi permite să reproduc vorbele pe care ai găsit de cuviință să le arunci, atunci cînd ai rămas fără argumente logice într-o discuție – zic eu decentă – cu mine.

Pînă azi, pe la ora 14, chiar îmi erai simpatic. Te crezusem unul dintre puținii promoteri de evenimente underground care țin la tăvăleală și care știu să participe civilizat la o dezbatere. Ai avut grijă să-mi răstorni în mod brutal opinia la 180 de grade. Mai întîi ți-ai luat foc din cauza unui articol chiar simpatic despre Rockstadt Extreme Fest. Unul în care le explicam rockerilor că se pot descurca la Rîșnov chiar și cu bani puțini. O idee bună și care ar ajuta un promoter, cred eu, că și banii puțini sînt tot bani, mai ales dacă ești pus pe încasat. Dar bag de seamă că oricum nu ai stat să-l citești, ai început să faci spume de la titlu.

Din reacția matale, mai să zic că te deranjează rockerii sărăntoci, că mi-ai sărit la beregată ca codobatură care-și simte cuibarul amenințat. E dreptul tău, eu ți-am răspuns cu argumente. Mi-ai numit site-ul un cancan penibil, deși țin minte că inițial îți plăceau articolele mele. Nu-ți pot schimba eu opinia la care ești îndreptățit, pot doar să constat că tuturor le plac scrierile mele, pînă în clipa în care îi vizează. Ți-am arătat că am 30.000 de cititori care m-au apreciat doar în ultima lună, chiar dacă modestele mele articole nu întrunesc toate criteriile de TRV din manualul dumitale de adevărat metalist. După care, din senin, cînd ți-ai dat seama că ți s-au epuizat replicile, ai dat cu ghioaga în heleșteu și ai înjurat întreg județul meu natal.  Într-un limbaj de șef de galerie al unei echipe din divizia D, corcit dintr-un geambaș de robi și o birjăreasă, crescut și educat apoi de cerșetori într-un sălaș de hoți. Cam ăsta ți-a fost registrul. Crede-mă, sînt absolvent de Litere, specializarea Jurnalism și Științele Comunicării! Chiar mă calific drept expert în domeniu.

Ștefan Zaharescu, a.k.a. Buvnitz Buvnitzescu, insultă județul Vaslui
Ștefan Zaharescu, a.k.a. Buvnitz Buvnitzescu, insultă județul Vaslui

Acum, pe bune, cred că e timpul să ne definim relația. Eu sînt un metalist plătitor de bilet, care are blog și care e de meserie jurnalist. Mă duc la concerte și scriu despre ele, de cele mai multe ori pe banii munciți de mine. Iar Rockstadt reprezintă cel mai mare efort financiar depus pentru a participa la un eveniment metal din România: drum, potol, cazare într-un oraș mic și fără prea multe locuri la hotel… Și plătesc fără să regret. Tot ce vreau, în plus față de spectacol, este ca părerea mea să fie ascultată. În special de promoter.

M-ai văzut cu ochii tăi la coadă la bilete pentru Rockstadt 2015, cînd gagica mea se îngrămădea cu roackerii în rînd ca să le cumpere, în vreme ce eu vorbeam la telefon cu redacția RT, în față la Private Hell. Sigur m-ai remarcat, că ți-am complimentat noua tunsoare. Bilet am cumpărat și anul trecut, deci mă calific în categoria “return customer” – unul care mai vine și a doua oară. Îmi iau singurul concediu al verii ca să fiu prezent la Rockstadt, deși cu banii lăsați acolo aș putea să fac un all-inclusive de pomină în Turcia. Sau aș putea marca și eu un Brutal Assault. Sau aș sta de două ori pe atît în Vama Veche, la cort. Dar vin la Rîșnov, pentru că țin la metalul nostru.

Rockstadt Extreme Fest 2014
Rockstadt Extreme Fest 2014

În orice caz, sînt un client îndreptățit să își expună experiența căpătată în urma folosirii produselor și serviciilor plătite cu bani munciți. Un client pe care matale l-ai înjurat direct, la pachet cu un județ întreg. Aș vrea să-mi mai arăți un furnizor de servicii care îi oferă sex oral cu voie sau fără de voie unui client care are o sesizare sau o sugestie făcut. La shaormerie ți-a luat cineva județul în balon, atunci cînd ai cerut fără cartofi? Tipul de la cablu te-a trimis să-l bîjbîi în izmene după ce te-ai plîns că nu prinzi Super One HD sau Minimax? Mă îndoiesc! Tu ce scuză ai?

În calitate de prestator, ar fi bine să iei notițe atunci cînd ți se adresează un client și să faci corecturile necesare sau măcar să oferi un răspuns frumos de PR dacă altceva nu poți. Nu să arunci cu arme de insultă în masă. Așa cum eu răspund politicos comentariilor nu întotdeauna prietenoase la adresa blogului meu, unde accesul e gratuit, ai putea și matale să te prefaci interesat să îmbunătățești experiența rockerilor care vin la festivalul unde intrarea e pe bani iar distracția e pe și mai mulți bani. Crezi că exagerez?

Bilete la Rockstadt Extreme Fest 2015
Biletele noastre la Rockstadt Extreme Fest 2015

Dar matale nu. Ai zis că-i mai bine să oferi m**e la tot județul de unde mă trag. Și de unde o să vină, după știința mea, o gașcă de vreo 30 sau mai mulți metaliști care au strîns ban la ban, din august 2014 încoace, ca să fie prezenți la marele festival dintre munți, din 2015. Festivalul ăla pe care și eu, apropo, ți l-am promovat fără să cer în schimb nici măcar o pungă de semințe. Din solidaritate de metalist.

În Vasluiul pe care tocmai l-ai înjurat sînt profesori, sînt medici, oameni care trag de un salariu vai mama lui, dar care și-au pus deoparte în fiecare lună cîte 10 euro ca să vadă în august Moonspell, Ensiferum, At the Gates și Taake. Eu și echipa mea de moldoveni sîntem o excepție, că avem oleacă mai multe parale în bancă decît alți metaliști. Anul trecut, noi patru (dintre care trei vasluieni) am lăsat cel puțin 500 de euro în Rîșnov. Nu o să detaliez acum pe ce am primit bon fiscal și pe ce nu, dar pune măcar 100 de euro cheltuiți la eveniment de fiecare dintre ceilalți 30 de metaliști vasluieni și o să obții jumătate din onorariul unei trupe de pe la ora 20. Ți se par de colea banii ăștia? Adu-ți aminte că, statistic vorbind, vasluienilor le e de patru ori mai greu decît celor din Capitală să adune banii necesari pentru un eveniment precum Rockstadt. Ai putea arăta un pic de respect pentru niște rockeri cu adevărat devotați cauzei. Dar nu, matale le dai m**e de la înălțimea scaunului de mare organizator. Ce mai, ești un șmecher… 

11707536_503900579759381_831455903675706034_n

Însă mai îngrijorător este faptul că un promoter de metal abdică atît de simplu și atît de laș de la principiile care ne definesc mișcarea. Principii care încep cu respectul reciproc și cu toleranța, iar tu ai tras apa cu nonșalanță peste aceste valori fundamentale ale rockerilor. Și te-ai comportat ca un laș, pentru că ulterior ai editat comentariul și ai șters insulta. Prea tîrziu, pentru că fapta a fost comisă și am aici dovada. Ai jignit un județ întreg, 375.148 de cetățeni care nu ți-au făcut nimic, dintr-un județ unde s-a născut, în 1994, formația Eternal Mourning, cea care cînta black metal pe cînd matale erai încă la grădiniță. Iar eu eram chitarist în trupa aia și tu știi. Se vede, domnule Zaharescu Ștefan, cît respect ai pentru plătitorii de bilet și pentru metaliștii care au făcut pionierat în România, țară la al cărei regres văd că insiști să contribui cu forțe sporite.

Dar, cu înțelepciunea pe care mi-a dat-o vîrsta, sînt dispus să accept personal scuzele tale. În scris și în public, fără să le ștergi după 30 de secunde. Iar ca să le accept mai ușor, m-ar ajuta foarte mult să donezi banii încasați de la rockerii vasluieni unui centru social sau unei grădinițe din Vaslui. Îți găsesc eu vreo cîteva dintre care să alegi. Oferta mea expiră în 24 de ore din momentul publicării textului. 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Powered by Facebook Like

19 thoughts on “Scandalos | Promoterul Rockstadt le datorează scuze metaliștilor vasluieni”

 1. Astazi, intr-un exces de nervi cauzat de prea mult exces de zel de la un super jurnalist cu experienta de 20 de ani si texte de balta despre agatat metaliste, am calcat stramb si am permis sa ii trimit un comentariu cu ‘muie Vaslui’. O secunda dupa, am sters comentariul si am constientizat ca nu toti oamenii din Vaslui prezinta un caracter atat de precar precum al dansului si ca eroarea este a mea. Asa ca, daca cineva s-a simtit ofensat de declaratia mea, imi cer scuze public fata de respectivul si asigur ca nu a fost intentionat, ci doar o chestie pe moment bazata pe lauda de sine a unui individ care a inceput cu dreptul si a ajuns sa scrie ghiduri de tot soiul, in totala concordanta cu minunatul proiect pe care tot el il incepuse, Romanian Metal Underground. Asadar, din nou, imi cer scuze public celor care s-au simtit ofensati si asigur ca nu aceasta a fost intentia. In rest, da, consider ca siteul respectivului este un cancan penibil si din cate imi amintesc, traim intr-un stat democratic unde toata lumea are voie sa isi exprime o parere, eventual fara a fi tras la rost de toti mai marii metalului. La fel cum intreaga reactie a dansului imi pare cu mult exagerata si cu siguranta la varsta sa se gasesc lucruri mai frumoase si mai ales mai constructive de facut, ca asa poate trag si eu lectii. La final, ii las respectivului o recomandare despre cum se face adevarat jurnalism metal, de la un copil care nu isi petrece timpul laudandu-se cu cei N ani de experienta in jurnalistm, capacitati de PR sau zecile de mii de vizitatori.

  https://www.youtube.com/channel/UC6LKjwvf9gJqcnSzr6Abvyg

  1. Domnule Zaharescu, nu sunt metalist, nu cunosc fenomenul si este prima data cand intru pe blogul Domnului Ursu. Intamplator am gasit linkul pe FB. Dar a va scuza ca a fost un exces de zel sau o adunatura de nervi si ati scris acele cuvinte, asta nu o pot crede. Denota o lipsa mare de respect, denota un prim instinct “primar” needucat. Chiar si in comentariul dumneavoastra, nu ati facut altceva decat sa continuati atacul la persoana, strecurand acolo cateva scuze unor oameni, dar nu sunteti convingator. Nu sper decat sa fie o lectie de viitor pentru toti si in special pentru dumneavoastra.Fiecare are o meserie si o facem asa cum putem si cum ne pricepem, dar respectul de sine tine de cu totul altceva.

 2. vasluiul si-a facut singur numele de cacat, nu inteleg de ce cere respect o populatie care nu reuseste sa se ridice mai presus de opinia generala.

  1. Stimate anonim, apreciez curajul de a insulta un județ întreg din spatele unui nickname. Ai mai contribuit puțin la scăderea nivelului de civilizație în România, prin acest comentariu. Presupun că la tine argumentele logice nu țin, deci n-are rost să-mi bat capul.

 3. Mihai, stii ce imi place mie cel mai mult la articolele tale? Franchetea si structura argumentativa logica. Sanatoase, solide, nene! Baga!

  Catre domnul Zaharescu: Domnule, dumneavoastra ati facut cam asa, ca-ntr-o vorba care circula pe la noi, pe la Vaslui: v-ati suparat ca magarul, asta…pardon, vacarul pe sat, adica. Asadar dumneavoastra la nervi vi se declanseaza dorinta de a practica sex oral cu peste 300.000 de indivizi dintre care aproape jumatate barbati si cam 17% peste 65 de ani?! Aoleu…

 4. Sub protectia anonimatului (ca sunt las) mentionez ca Buvnitz inca datoreaza bani (de drum) trupelor din romania participante la REF 2014.

 5. In fabulosii ani 90 am vizitat de cateva ori Vasluiul cu prilejul unor defuncte festivaluri care se organizau acolo. Imi amintesc ca era o comunitate de rockeri foarte simpatica iar concertele didtinute la teatrul de vara, ub aer liber erau foste misto. Am sustinut inca de atunci, in paginile publicatiilor la care scriam (Vox, Pop, Rock, Liceenii), formatia Eternal Mourning si as fi bucuros daca fostii membri m-ar contacta. Imi amintesc ca la unul dintre festivaluri, interesul trupelor bucurestene era atat de mare incat nu s-au gasit locuri in compartimente, asa ca personal am calatorit cu cei de la Rising Shadow si Cronos, parca, in WC pana la Vaslui. 8-9 oanmeni inghesuiti intr-un WC de tren, dus si intors!

  1. Salutare, maestre! Mă bucur sincer că ai amintiri plăcute de la Vaslui, chiar dacă în prostia mea de adolescent ne-am mai ciondănit – și mi-am cerut scuze personal cînd mi-am dat seama că am fost un dobitoc. Eu sînt Misha, chitarist și backing vocals la Eternal Mourning. Apreciez și acum sprijinul pe care ni l-ai acordat și îți mulțumim pentru tot ce ai făcut atunci. Cred eu că eforturile noastre de atunci au ajutat la construirea mișcării de azi.

 6. Misha, te salut. Chiar ma gandeam la tine zilele trecute, am fost si noi la un festival facut de voi la Vaslui. Tin minte ca apreciam inca de pe atunci faptul ca erati una dintre primele (prima?) trupa de black de la noi care folosea si voce clean. Si ne-am mai vazut la festivalul de pomina de la Piatra Neamt, unde am dormit iar inghesuiti cu Gagi Gombos intr-o mini-casuta din camping. Ce vremuri! Poate bem o bere daca (mai) vii la fest.

  Salutare si tie, Gabi!

 7. Eu zic sa faci cate-a facut Buvnitz si-apoi sa faci pula mare, roman lenes de cacat. Si scoate-ti capul din cur si baga-ti blogul in locul lui.

  1. Sînt impresionat de limbajul pe care sigur l-ai căpătat în urma vreunui master în comunicare. Mai degrabă să facă Buvnitz jumătate din cîte am făcut eu înainte să își dea cu părerea despre competențele mele de jurnalist. Se vede că habar n-ai cu cine discuți. Dar fii liniștit, forumiștii o să te judece imediat.

 8. Apăruse un cocalar anonim care a început să mă atace personal din spatele unei identități ascunse. Nu mai căutați conversația, am șters-o. Cineva care lansează atacuri la persoană trebuie să își decline identitatea și să își asume astfel răspunderea pentru afirmațiile sale. Nu încurajez lașitatea și calomnia. Dar îi pot înlesni ticălosului o întrevedere cu avocatul meu. Știrile continuă…

 9. Uite cum, folosind un titlu de stil tabloid si bazandu-se pe notorietatea unui fest ca Rockstadt, un miniblog isi “descopera” brusc traficul.

  Mare jurnalist, intr-adevar!

  1. Stimate cititor care ai folosit o adresă de mail fictivă, să fii tu sănătos şi să faci mai bine din ce consideri de cuviinţă. Spre deosebire de tine, nu cred că eşti vreun mare nimic, că nu ştiu care-ţi este identitatea. Te asigur, însă, că am o notorietate mult mai mare decît a tuturor festivalurilor din România, graţie faptului că din 2002 tot apar la televizor pe posturi naţionale. Eşti liber să-ţi faci un mare blog pe care să scrii ce vrei. Te simţi în stare? Sau comentariile anonime reprezintă capacitatea ta maximă de scriere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *