Noi propuneri legislative pentru progresul glorios al României

Succesul fulminant înregistrat de Legea pentru Pedepsirea Fumătorilor înseamnă doar începutul unei glorioase noi ere în țara noastră, o epocă pe care cu mîndrie o vor numi peste veacuri strănepoții noștri drept „Evul Aurorei”. Cum progresul nu are răbdare cu retrograzi de genul fumătorilor, am decis să preiau inițiativa și să concep o serie de drafturi pentru viitoarele proiecte legislative ce vor face din România o bijuterie a Carpaților, o nestemată a Europei și un diamant roz al întregii planete, care să proiecteze pînă în adîncurile nepătrunse ale vidului cosmic raze de înțelepciune ce vor călăuzi către noi civilizațiile extraterestre, ca să ia notițe – și, desigur, să nu ne lichideze cu niște lasere apocaliptice de dimensiuni ciobănești. Ca urmare, așadar, a brainstormingului făcut cu multiplele mele personalități conflictuale și vicioase, am redactat ceea ce va deveni, fără discuție, fundamentul legal pentru supremația mondială a culturii noastre cu miros de levănțică:

Legea anticondus, care va purifica în timp record aerul și aglomerația din metropolele patriei noastre binecuvîntate, de la București la Dorohoi și de la Cluj la Vaslui. În fond, e de notorietate că mașinile poluează aerul tuturor și accidentele rutiere sînt printre cele mai frecvente cauze de deces în rîndul tinerilor. Ei, totul se va schimba odată cu această lege! Mai exact, la fiecare kilometru parcurs prin oraș la volan, șoferii trebuie să meargă un kilometru pe jos. În caz contrar, mașina le va fi confiscată și transformată sub ochii lor într-un boț de metal pentru REMAT, iar pe conducătorii contravenienți îi așteaptă lovituri de ghioagă pe tălpile goale, în număr egal cu kilometrii parcurși ilicit la volan.

Legea anticăcat, menită să readucă puritatea feciorelnică a trotuarelor țării noastre, trotuare încărcate de istorie, de istorii și de rahat canin. Strașnicul act legislativ îi va pedepsi crunt pe deținătorii de cîini care nu-și adună fecalele din urma patrupedelor prin obligarea lor la ingerarea scîrnăviei, într-un ceremonial public săptămînal, difuzat în direct pe toate televiziunile, în prime-time. Recidiviștii vor fi siliți ca, după consumarea tradiționalului rahat de cîine, să își consume de vie și potaia, așa încît nimeni niciodată niciunde să nu mai îndrăznească să lase în urmă materii fecale de animal sau de om.

Legea antifluierat, care le va reda fetelor și femeilor îndrăzneala de a circula liber pe trotuarele de acum curățate – vezi mai sus – și care, pe termen lung, le va schimba doamnelor și domnișoarelor percepțiile înrădăcinate adînc precum că „toți bărbații sînt porci”, ceea ce știm cu toții că e o grosolană exagerare. Conform acestui proiect, oricine fluieră sau claxonează după persoană pe stradă, indiferent de sexul victimei sau de sexul contravenientului, va fi dat pe mîna unui călău cu dereglări psihice deosebit de grave. Acesta îi va introduce nemernicului/nemernicei în anus o pereche de foale și va pompa aer atmosferic pînă la o presiune suficientă pentru ca pedepsitul/pedepsita să înceapă să fluiere precum un ceainic rusesc, prin toate orificiile, indiferent de destinația lor prevăzută în mod obișnuit.

Legea antilașitate, destinată să consolideze coeziunea socială și spiritul civic în toți românii, indiferent de etnie și dimensiune. Practic, oricine asistă fără să intervină sau fără măcar să cheme poliția la o agresiune sau la o altă infracțiune produsă în spațiul public va fi judecat pentru complicitate cu infractorul respectiv, iar spectatorului pasiv i se va aplica un spor de pedeapsă care-l va face să înțeleagă mai bine conceptul de „pasiv”.

Legea antipestilență, al cărei scop este să reducă efectele olfactive dezgustătoare lăsate în urmă de legea Pedepsirii Fumătorilor, fumători care mai acopereau cu tutunul lor duhorile considerate firești de prea mulți concetățeni. Odată adoptat actul în cauză, agresarea prin mirosuri naturale specifice a oricărui cetățean, în orice mediu, va fi pedepsită cu expunerea timp de 24 de ore la atmosferă viciată cu aromă de cur nespălat, de subțiori împuțite, de alte organe intime neîngrijite, de flatulență și de șaorma pusă la stricat trei zile de vară, sub un scaun de șofer RATB.

Legea antiagramați, care va stabili drept infracțiuni greșelile minore de limbă – în scris sau prin viu grai – și le va pedepsi cu un număr de ani în clasa a doua primară, cu repetiție, proporțional cu gravitatea faptei. Ignorarea cratimei, dezacordul în număr dintre subiect și predicat, omiterea prepoziției „pe”, utilizarea incorectă a adverbului „decît” și necunoașterea numărului corect de „i” de la finalul anumitor cuvinte vor constitui crima de înaltă trădare la adresa limbii române. Această faptă josnică se va pedepsi prin școală de corecție în formă perpetuă, cu serviciu la tablă în fiecare zi și cu patru teze pe săptămînă. În cazul demnitarilor găsiți vinovați, îi vor însoți la pușcărie și rudele pînă la al treilea grad inclusiv.

Iată, doamnă Aurelia Cristea, cîteva idei pentru următoarea legislatură, în care am toată convingerea că veți lupta fără precupețire – nu ca o precupeață, adică – pentru viitorul luminos al patriei noastre. Înainte, spre noi și noi victorii! În fond, așa cum fumătorii s-au arătat deocamdată disciplinați și v-au respectat legea aia punitivă de izgonire a lor în stradă, știu că și restul românilor se vor conforma acestor viitoare legi, a căror paternitate v-o cedez în totalitate pentru posteritate.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Powered by Facebook Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *