Îngrijorător | România mai are de exorcizat fantomele antisemitismului

Bună dimineața, stimate cetățean român, creștin-ortodox și tolerant, vrednic urmaș al celor mai viteji și mai drepți dintre traci, așa cum îți place să te prezinți! În caz că n-ai fost atent la ce se petrece în jurul tău, aș vrea să-ți aduc sub atenție un studiu realizat în luna iunie 2015 de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”. Hai că fac eu un rezumat, în caz că ți se pare prea mare efortul de a-l citi.

Aproape un sfert dintre respondenți au spus că le-ar plăcea să vadă în România evrei doar în calitate de turiști – 22%, mai precis. În același studiu, 11% dintre românii verzi și falnici ca stejarii Bucovinei au considerat de cuviință să spună că evreii reprezintă o problemă pentru țara noastră.

Cu alte cuvinte, ia și aruncă o privire în jurul tău! Îți vezi colegii de muncă? Există șanse statistice reale ca, din patru, unul să tolereze evrei pe la noi doar în vizită. Poate fi tipul căruia azi dimineață i-ai împrumutat un leu pentru cafea sau tipul pe care l-ai chemat să-ți repare imprimanta. Ar putea fi tipa care îți aduce corespondența sau șeful cel mare, care decide pe cine angajează și pe cine nu.

Dacă ai măcar 10 colegi în jurul tău, există șanse statistice ca unul dintre ei să considere că evreii reprezintă o problemă pentru grădina maicii domnului care este patria noastră. Din blocul tău cu 20 de apartamente, viețuitorii a două cutii din beton și termopane au convingerea că lor nu le ajunge apa caldă la șapte și că România merge prost din cauza evreilor participanți la o conspirație iudeo-masonică (în coproducție cu bubulii și cu șerpilienii, evident), deși cel mai probabil nici unul dintre ei nu a cunoscut personal un evreu. Așa cum sigur n-au dat ochii cu un evreu marii rapsozi populari care au ieșit pe TVR cu o colindă antisemită.

Iar 54% dintre respondenți îl consideră pe Antonescu un mare patriot. Pe aliatul lui Adolf Hitler, de care e posibil să fi auzit dacă nu ați locuit pe altă planetă în ultimii 70 de ani scurși de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Hitler, sceleratul care a masacrat zeci de milioane de suflete nevinovate în numele unei ideologii criminale, izvorîtă dintr-o minte bolnavă.

Ca să pun și mai bine în context acest studiu preluat chiar și de presa israeliană, tot cam un român din doi ar vrea ca religia să fie obligatorie în școală. Un român din trei merge măcar o dată pe săptămînă la biserică și două treimi se roagă în mod frecvent. Un pic peste 90% știu însă cine a fost Arsenie Boca și 30% sînt convinși că a fost un mare sfînt. Arsenie Boca, adesea citat de înfierbîntații evlavioși drept un mare promotor al antisemitismului.

În 1930, recensămîntul oficial nota că România avea 756.930 de evrei. În 2002, mai erau doar 6179. Dacă am aplica același spor demografic prin regula de trei simplă la restul populației, din cele 18 milioane de locuitori ai țării noastre înregistrați înainte de urcarea lui Hitler la putere ar trebui să avem acum cel mult 170.000. De toți. Unguri, evrei, țigani și, desigur, vrednici majoritari geto-daci, urmași ai lui Traian și ai lui Decebal – probabil cel dintîi cuplu gay din istoria noastră milenară. Unde-s evreii? Păi unii au plecat pe alte meleaguri, alții au plecat în lumea drepților, din cauze nu tocmai naturale, cauze pentru care țara noastră încă nu e pregătită să-și asume răspunderea. O demonstrează proporția covîrșitoare de aproape două treimi dintre respondenții la sondajul Elie Wiesel, respondenți care consideră că doar Germania nazistă e responsabilă pentru Holocaust. Noi nu…

După care avem marele tupeu să ne plîngem că sîntem discriminați în Europa! Tocmai noi, cei mai viteji și mai drepți dintre traci…

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Powered by Facebook Like