Dezamăgirea anului – I Am the Rocker se “reconfigurează”

UPDATE: Ghinioanele se țin lanț pentru festivalul I Am the Rocker. Kempes a refuzat să mai participe la spectacolul de la Silver Church, programat pentru seara de vineri, 3 iulie. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a lui Kempes, cu puțin timp înaintea concertului. Artistul ar fi urmat să susțină, alături de Mike Terrana, un concert omagial cu piese din repertoriul marelui Ronnie James Dio. Informația apare la cîteva ore după ce organizatorii festivalului au anunțat o așa-numită reconfigurare a evenimentului, lucru relatat pe larg în articolul de mai jos.

Cel mai premium eveniment al scenei metal din România nu se va mai ține în formula promovată în ultimele săptămâni. Cu o zi înainte de începerea festivalului, evenimentul este reconfigurat, susține promoterul, care invocă motive de natură logistică pentru decizia luată. Mohi Younes, organizatorul celor două zile de concerte, le oferă însă metaliștilor care au cumpărat bilete fie banii înapoi, fie acces gratuit la alte patru spectacole din portofoliul companiei Phoenix Entertainment. Toți deținătorii de abonamente și de bilete vor primi gratis o petrecere și două concerte de consolare în Silver Church, exact în zilele în care festivalul era programat.

Vineri, 3 iulie, clubul bucureștean va găzdui ceea ce trebuia să fie petrecerea de warm-up a festivalului I Am the Rocker, unde Kempes și Mike Terrana vor interpreta piese din repertoriul legendarului Ronnie James Dio.

Sîmbătă, 4  iulie, tot în Silver Church, Arkona și The New Thin Lizzy vor susține un concert de consolare pentru toți cei care aveau bilete sau abonamente cumpărate la I Am the Rocker, iar un alt spectacol de consolare se va ține duminică, 5 iulie. “Este vorba despre evenimente bonus, oricine vrea își va primi banii înapoi începînd de luni”, a declarat Mohi Younes exclusiv pentru mihaiursu.ro în cursul acestei după-amieze. Rockerii care au avut bilete sau abonamente la I Am the Rocker pot opta pentru returnarea banilor sau pot primi acces gratuit la spectacolele susținute anul acesta în România de Cannibal Corpse, Black Label Society, HIM, Tony Macalpine sau The Aristocrats. Carcass, Mayhem și Dream Theater vor concerta în România anul viitor, a mai promis Mohi Younes.

!!! FOARTE IMPORTANT. Cei care au câștigat invitații la festival sunt trecuți pe listele de la intrare. Organizatorii subliniază faptul că prioritate vor avea cumpărătorii de bilete.

arkona_band-640x480
Arkona

 

Reproducem integral comunicatul de presă:

După cele 3 concerte (Toto, Godsmack si Slash) care s-au desfășurat în weekend-ul trecut, evenimente apreciate la scară largă atât de către public, cât și de către artiști, compania Phoenix Entertainment se vede nevoită să reconfigureze structura festivalului I AM THE ROCKER ce ar fi trebuit să aibă loc în acest weekend la Romexpo, din cauza unor probleme de producție ce au survenit în ultimul moment.

Astfel, organizatorii au decis să reconfigureze evenimentul  astfel:

 •       Vineri, 3 iulie, va avea loc warm-up party-ul oficial, în clubul Silver Church, alături de toboșarul Mike Terrana (Tarja Turunen, Axel Rudi Pell) și trupa sa cărora li se alătură legendarul Ovidiu Ioncu Kempes. Terrana și Kempes vor face un show tribut în memoria lui Ronnie James Dio, iar la final cei de la White Walls îi vor acompania într-un jam session inedit. Accesul se va face pe baza abonamentelor și a biletelor pe zile valide, iar pentru cei care nu dețin abonamente/tichete pe zile la festival, prețul va fi de 50 de lei. Porțile clubului se deschid la ora 19:00, show-ul urmând să înceapă la ora 21:00.
 •        Sâmbătă, 4 iulie, tot în Silver Church, publicul se va putea întâlni în premieră în România cu legendarii Black Star Riders (The New Thin Lizzy), cu reprezentanții de seamă ai pagan metal-ului, Arkona, dar și cu HatemodeAccesul va fi gratuit pentru posesorii de bilete pe zile și abonamante. Cei care nu și-au achiziționat bilet la festival până acum, vor putea cumpăra bilete la intrare la prețul de 100 de lei. Porțile se deschid la ora 19:30, iar show-ul este programat să înceapă la ora 20:00.

Duminică, 5 iulie, în Silver Church este declarată noaptea metal-ului românesc, fanii putând lua parte la concertele unora dintre cele mai de seamă trupe ale momentului: Kistvaen, Goodbye To Gravity, Days of Confusion și Negative Core. Porțile se deschid la 19:00, show-urile vor începe la 20:00.

Așadar, fanii vor avea acces la toate evenimentele de mai sus în baza biletelor pe zile sau a abonamentelor achiziționate pentru I AM THE ROCKER, dar își vor putea recupera și contravaloarea biletelor integral, după desfășurarea concertelor enuntate mai sus.

Mayhem, Carcass, Skindred, Kamelot, Soulfly și toate celelalte trupe participante regretă că vor rata întâlnirea cu fanii la București. Capul de afiș al festivalului, Dream Theater, și-au exprimat și ei regretul dar se vor întoarce în 2016, iar biletele achiziționate pentru I AM THE ROCKER rămân valabile și pentru acest concert.

Managementul formației Dream Theater încurajează fanii să păstreze biletele pentru 2016 care se anunță a fi unul fabulos pentru trupă.

Tototdată, dorim să le mulțumim plătitorilor de bilet pentru susținerea pe care o manifestă față de mișcarea rock și metal și ne pare rau pentru această situație nefericită.

Mulțumirile noastre nu se rezuma la cuvinte, ci și la fapte astfel că le vom oferi celor care si-au procurat abonamente la festival, intrare gratuită la concertele Cannibal Corpse, Black Label Society, HIM + The Aristocrats sau Tony Macalpine (ultimele două la alegere), iar cei care dețin bilete pe o zi vor putea alege 2 show-uri la alegere dintre cele enunțate mai sus, aceștia trebuind doar să prezinte biletul valid achiziționat pentru I AM THE ROCKER.

Cei care doresc să își recupereze banii o pot face prezentând biletul valid la punctele de vânzare din rețeaua Eventim de unde și le-au cumparat.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Powered by Facebook Like

4 thoughts on “Dezamăgirea anului – I Am the Rocker se “reconfigurează””

 1. Total neprofesionista atitudinea oamenilor. Au preferat sa taca si sa-i puna pe platitori in fata faptului implinit. Urat. Referitor la cei cu invitatii, faptul ca au prioritate platitorii va descuraja pe multi (daca faptul ca s-au anulat trupele straine nu a facut-o deja). Eu, unul, nu vreau sa ma deplasez pana in Bucuresti degeaba, ca sa am surpriza sa raman pe afara.

 2. Cred ca s-a incercat ca festivalul sa fie salvat pana in ultimul moment. Insa e posibil ca organizatorii sa fi intampinat probleme de logistica si comunicare, venite din partea unor persoane “bine intentionate” si “binevoitoare”. Cu alte cuvinte, s-a dorit ingroparea acestui festival cu orice risc, doar pt. ca organizatorii au vrut sa ofere si altceva romanilor. Iar acest “altceva” va fi vazut mult timp de acum incolo doar in afara tarii, in lumea civilizata. La noi ramane o cloaca, o imensa cloaca, in care ne place asa mult sa ne tavalim…!!! Pacat ca intentiile bune se distrug in felul asta, iar acum toti condamna un organizator care a adus niste nume mari la noi.

  In alta ordine de idei, festivalul trebuia promovat mult mai puternic si, ca in orice business serios, niste masuri de siguranta erau absolut necesare pentru a nu-l periclita si a nu se crea nise. Treaba aia cu “watch your back!” e perfect valabila aici.

  1. Serios??? Probleme de logistica si comunicare…. Asta-i bancul zilei. In conditiile in care pagina de FB a evenimentului era cea mai vizitata in ziua de vineri.. nimeni de la PE nu a sinchisit sa-i bage in seama pe aia 600 de fraieri care si-au luat bilet in presale.. cind se anuntasera DOAR primele 2 trupe (prin februarie). Care logistica ca foloseau ca scena principala aia de la Judas Priest si mai trebuiau sa monteze una mica. Hai sa nu fim luati de fraieri. Stiai de cel putin 1 luna ca biletele nu se vind (s-au dat invitatii si pe cele mai obscure bloguri), stiai ca nu ai platit transportul la cel putin 2 trupe (Carcass / Mayhem) iar tu ca nesimtitul nu anunti alte doua (Kamelot / Soulfly) decit vineri ca anulezi festul.

   Gluma buna este alta, cica cu abonamentul respectiv pot vedea viitoarele concerte… sorry la CC am deja bilet.. tot din presale restul neinteresindu-ma, iar pt un viitor concert DT…. nu voi tine banii blocati.

   Sa vedem viitoarele vinzari din presale ale PE-ului 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *