DBE 2017, un festival mişto cu final de tot rahatul

Şi avea toate premisele să iasă memorabil. Dar la final, vorba moldoveanului, vaca aia care dă lapte bun s-a bălegat în şiştar. Şi nu e deloc întâmplătoare paralela de natură fecală, pentru că exact aici s-a rupt lanţul de iubire la Grădina Termală din Dorobanţi, Arad, ştrandul care a găzduit în premieră ediţia 2017 a festivalului Dark Bombasti Evening. În ziua în care rockerii ar fi trebuit să facă duşul final şi apoi să se îndrepte spre case, surpriză. Una de tot rahatul. La 8 dimineaţa, am găsit toaletele alea puţine, câte erau, încuiate, cu uşile bătute în cuie. Duşurile alea două din camping aveau apa oprită. Apoi poarta dintre camping şi complexul unde mai erau trei toalete de copii şi nişte duşuri de piscină ne-a întâmpinat cu lanţ şi lacăt. Ce mai, lipsea doar un commando cu mitraliere, aruncătoare de flăcări şi dobermani care să evacueze rockerii mai repede acasă.

Până atunci, însă, cum scrie şi în titlu, Dark Bombastic Evening 2017 putea fi un succes:

 • Chiar dacă m-am dus acolo mai mult pentru Kampfar şi pentru aventură, nu neapărat pentru line-up.
 • Deşi am condus 1.220 de  kilometri dus-întors, ceea ce în România înseamnă 20 de ore în maşină. Gagica mea a demonstrat că e şoferiţă de anduranţă cu ocazia asta şi că Matizul poate.
 • În ciuda faptului că am prins cod roşu de caniculă în toate cele trei zile de festival. Măcar am stat cu prietenii şi ne-am alinat reciproc suferinţele.
 • Cu toate că preţurile de la barul ştrandului care a găzduit evenimentul au crescut în ziua când a debutat festivalul. De fapt, am avut adesea surpriza să plătesc un alt preţ pentru acelaşi produs, în funcţie de cine era la tejghea.
 • Fără să mai ţinem cont că piscina cea mare cu apă termală din complex, principala atracţie secundară, a fost goală în prima zi, deoarece patronii au schimbat apa din bazin în timpul festivalului.
 • Deşi trupele de post-rock, post-metal, post-apocaliptic, post-traumatic, postul sfintei Mării şi mai ştiu eu care post – dominante în primele două zile – sunau cam toate o apă şi un pământ.
 • În ciuda faptului că duşurile din campus promise au fost amenajate abia în prima zi, erau în număr de două şi nu ajungeau, motiv pentru care se făcea coadă. Iar celelalte duşuri, de lângă piscină, nu erau acoperite, deci te puteai spăla doar în costum de baie. Cool!
 • Chiar dacă jandarmeria şi poliţia veneau mai des prin campus şi prin zona scenei decât probabil pe la secţie în zilele alea – eu nu am o problemă cu oamenii legii.
 • Deşi biserica din sat, aflată la 200 de metri de camping, a tras clopotele în fiecare dimineaţă la 6, timp de 30 de minute, de parcă şi rockerii trebuie treziţi odată cu sătenii să meargă la cosit.
 • Şi, cu toate astea, popii au cerut să se oprească festivalul pentru o oră în prima zi, ca să ţină o slujbă. Iar rockerii au acceptat.
 • În special pentru că lumea era mişto şi relaxată şi nu te lua nimeni la omor dacă veneai cu o sticlă de bere luată din sat, la jumătate de preţ faţă de bodega festivalului.
 • Cu toate că erau numai două bude pentru bărbaţi, dintre care una nu mergea, iar la femei situaţia înţeleg că era cam aceeaşi.

Dar şutul în fundul rockerilor încă buimaci din after party, chestie care s-a lungit până aproape de 4 AM, a stricat, din punctul meu de vedere, un eveniment care putea deveni festivalul meu preferat. Nu ştiu cu cât ar fi sărăcit patronii Grădinii Termale din Dorobanţi, Arad, dacă le mai dădeau voie rockerilor să plece acasă duşuiţi şi cu treburile rezolvate. Dar cu siguranţă pe mine m-au pierdut de client pentru data viitoare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Powered by Facebook Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *