Apel către români | Nu mai violați județul Vaslui!

Ați citit bine, e momentul să încetăm deja isteria națională la adresa unui județ care, dragi români, chiar nu v-a făcut nimic mai rău decît județul vecin – al lui sau al vostru. Însă prima pagină de căutare pe Google cu numele locului care vi l-a dat pe viteazul Peneș Curcanul rezultă într-o înșiruire de actualizări – sau update-uri, cum se zice pe romgleză – senzaționale și exclusive despre o faptă infamă, comisă de niște idioți care vor răspunde pentru nemernicia lor de-o să le iasă (și-o să le intre) pe toate orificiile. Dar hai să vă spun un secret: pe sărmana fată n-a violat-o întregul județ, iar cei care le iau apărarea jigodiilor sînt o mînă de idioți care nu ne reprezintă. Am folosit persoana întîi plural pentru că, stimabile, dacă nu te-ai banghit încă, și eu sînt din Vaslui și te asigur că n-am violat și n-am jefuit pe nimeni. Din contră, renumele meu e de realizator de fapte bune.

Județul Vaslui are 375.148 de locuitori în acest moment, dintre care șapte au siluit o ființă nevinovată și dintre care alți 20 au vrut să ia la bătaie echipele de filmare înființate prompt la fața locului, ca să dea live din oră în oră, în fața postului de poliție din spatele lor. Și știi ceva? Dacă eram trimis la fața locului, probabil că aș fi tras și eu un sincron cu un descreierat-doi care să le ia apărarea decervelaților violatori – nu vrei să riști, ca reporter, să primești un telefon vitriolic din redacție pentru că un reporter concurent a avut interviu cu asemenea repetenți ai rasei umane și tu nu. Așa funcționează industria.

Dar tu, telespectatorule, faci o mare greșeală dacă tragi concluzia că întregul județ îi aplaudă pe mamelucii ăia în călduri care n-au știut să-și facă un duș rece și să-și țină prohabul încheiat. Și cu atît mai grav de afunzi în greșeală cînd începi să arunci cu etichete pe toți vasluienii – cetățeni de mîna a doua din polul sărăciei, leneși, bețivi, incestuoși, violatori și în general porniți pe comis fapte penale ca hobby și ca profesie. Că așa spun statisticile… Că așa sună clișeele repetate obsesiv la televizor de pseudo-jurnaliști incapabili să-și creeze un discurs propriu sau de părerologi care nici măcar n-au trecut în vizită pe acolo. Iaca, pentru liniștea voastră, am căutat eu statisticile, ca să mă conving dacă descind sau nu dintr-un lung șir de ticăloși devianți sexual sau ba.

44_big

Mitul 1 – Județul Vaslui e primul în topul criminalității

Dă-i o palmă virtuală sau verbală celui care-ți susține o asemenea minciună. Conform celui mai recent studiu pe care l-am găsit online, în anul 2011 județul Hunedoara conducea clasamentul celor mai periculoase județe. Brăila și Mehedinți urmau îndeaproape, iar Bucureștiul nu era departe de vîrful piramidei. Puteți citi și singuri cifrele detaliate pe articolul publicat de un reputat post TV – care a contribuit ulterior la imaginea noastră de îngerași… O să vedeți că județul Cluj are o rată a criminalității considerabil mai mare decît cea a Vasluiului, Sibiul la fel, Galațiul și Maramureșul ar putea să le dea lecții vasluienilor de cum se construiește o atmosferă de nesiguranță și de infracționalitate. Citiți cifrele și vă convingeți singuri. Nu zice nimeni că Vasluiul n-are criminalitate, dar e devansat de multe alte județe.

Mitul 2 – Județul Vaslui e polul sărăciei, cu șomeri și asistați

Conform unei alte statistici, tot din 2011, conduceau în clasamentul județelor cu șomaj ridicat județele Vîlcea, Teleorman, Mehedinți, Dolj și Galați. Nicidecum vasluienii, care au scăpat de acest top al infamiei. Măcar de ăsta… În același studiu, scrie negru pe alb și că vasluienii au printre cele mai nașpa salarii din țară, dar nu-s pe primul loc al sclaviei remunerate la mișto, ci abia pe al patrulea. Pentru că, nu-i așa, sînt niște săraci, cu un PIB per capita de șapte ori mai mic decît în București. Nu dezbatem aici cum de toți banii acestei națiuni sînt la Capitală, că avem altă treabă. Dar ce înțeleg eu? Că vasluienii muncesc, înainte de orice, dar că-s exploatați pe trei lei, pentru că acolo investițiile-s puține și-s făcute de companii care caută mînă de lucru pe bani de nimic. Am înțeles, ăsta e capitalismul, asta le e valoarea de piață. V-ați întrebat însă cum de au ajuns vasluienii să fie printre cei mai ieftini angajați români?

Dar Fabrica de Mobilă MOVAS din Vaslui știi că a fost devastată cu voie de la București, Combinatul de Fire Sintetice din Vaslui știi că i-a fost dat lui Omar Hayssam pe mînă de granzii Capitalei, care au închis ochii în momentul în care teroristul number one al României a tăiat și a vîndut la fier vechi mașinăriile alea cumpărate de Ceașcă din banii și sudoarea poporului? Știți cîți oameni aveau de lucru acolo? Mii! Chiar și Vascovin, fabrica de coniace, rachiuri și alte nebunii, se zbate de 20 de ani în perfuzii, ceea ce e paradoxal pentru un județ în care se presupune că ne pun mamele Vasconi în biberon. Fabrica de Confecții Vaslui e dusă în cap, aia de pantofi de la Huși nici nu știu dacă mai există… Întreprinderea de Aparate de Măsură și Control Vaslui, care pe vremuri rupea la export, acum e o ruină. A fost cumva vina noastră? Fabrica a figurat în portofoliul FPS. O mai știți? FPS era instituția aia care a privatizat totul pe un euro și care a lăsat lupii printre miei. Toată avuția județului a fost păpată de barosanii Capitalei, cu complicitatea unor cozi de topor locale, iar valoroșii de la București își mai amintesc de vasluieni doar atunci cînd vor gaze de șist și minore de bunga-bunga.

52_big

 

Mitul 3 – Vasluienii stau cu mîna întinsă și nu fac nimic

Ba nu, stimabile! Vasluienii muncesc și plătesc impozite, atîtea cîte pot ei, cu salariile alea mici. Ei plătesc taxă auto și acciză la benzină, deși celebratul Master Plan în transporturi îi ocolește cu încăpățînare. Ei plătesc impozite pe venit și pe apă de ploaie ca toți ceilalți români, contribuie la bugetul din care este subvenționat și metroul bucureștenilor, din care sînt construite și fragmentele alea de autostradă din Transilvania. Vrei să știi cît a vărsat firma mea – înregistrată la Vaslui – anul trecut la bugetul de stat? Vreo cinci mii de euro, așa. Din banii ăia sînt plătiți polițiștii de pe strada ta și pompierii din orașul tău, din banii ăia bucureștenii au autostradă pînă la munte și pînă la mare, iar tu probabil ai autostradă pînă la părinți acasă și eu nu. Eu fac 340 de kilometri în șase ore, dacă respect viteza legală, trebuie să-mi aloc două zile doar pe drum ca să-mi văd familia.

Dar dacă dai o tură prin județ, o să vezi că au răsărit case și cartiere noi, parcă scoase din țiplă. Știi de unde? De la miile de vasluieni care au șters-o peste hotare, din cauza condițiilor minunate de muncă și viață de acasă. Din generația mea de rockeri, mai mult de jumătate au plecat în Anglia și trimit bani acasă, bani din care județul se modernizează, dar din care un sfert se duce pe TVA – o taxă pe care și vasluienii o achită ori de cîte ori cumpără lapte, ouă sau caiete școlare. Și din care beneficiază toată țara, cumetre! Dintre prietenii mei, nici unul nu a luat vreodată ajutor social. Din familia mea, toți au muncit sau muncesc – mama și tata cîte patru decenii în învățămînt, pe salarii de mizerie. Vasluienii fac tot ce ține de ei ca să-și clădească un cămin civilizat, însă i-ar ajuta enorm un drum cu patru benzi direct la Capitală, pentru ca produsele de la Vascar și de la Safir să ajungă repede la consumatorii cu parale din București. Să știți că avem mîncare bună și accesibilă ca preț, fără multe chimicale, ați putea să le cumpărați și să ne susțineți județul, în loc să-l beșteliți pe nedrept.

Încetați, deci, violul asupra județului Vaslui!

Ca o concluzie la titlul pe care mi l-a inspirat tovarășul meu vasluian Tudor Florea, șapte idioți au violat o copilă, însă o țară întreagă violează și linșează un județ nevinovat. Un județ despre care toți știu doar ce au citit pe Times New Roman și în tabloide, dar despre care nimeni n-a stat vreodată să se intereseze cu adevărat. Uite, eu n-o să cer arderea pe rug a înfierbîntaților care propun bombardarea județului meu natal cu armament balistic termonuclear. O să le spun doar o pildă inventată de același Tudor Florea. Cică era, cîndva, un tînăr din Șuletea care a venit să facă liceul la Vaslui. Acolo, toți au făcut mișto de el că e de la țară și că n-are apă curentă acasă. Patru ani mai tîrziu, el și încă vreo cîțiva colegi au ajuns la facultate în Iași, unde ieșenii i-au luat pe toți în balon, la grămadă, că-s vasluieni – “Apă nu-i, căldură nu-i, îți bagi (…) în el Vaslui” – poate știți acest vesel tristih. După facultate, băiatul nostru din Șuletea, un vasluian și vreo doi din Iași au plecat să muncească în București, unde miticimea i-a catalogat imediat drept moldoveni. Că aci, unde e șmecheria, valoarea și dezacordul în număr la superlativ, “moldovean” este un termen peiorativ. La final, eroii noștri au decis că așa nu se mai poate și, împreună cu vreo doi bucureșteni, au rupt-o la muncă în UK, unde li s-a pus tuturor eticheta de imigranți est-europeni, dintr-o țară cu cerșetori de o anumită etnie.

Vă spun asta ca să înțelegeți că sîntem toți în același rahat și, dacă vrem să ieșim din el, trebuie să ne sprijinim și să ne tragem în sus unii pe ceilalți. Dacă ne împingem la fund, la fund o să rămînem. Dar despre acest subiect întrebați-i pe violatorii din Văleni peste o lună-două, că o să aibă material documentar cît pentru cinci doctorate…

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Powered by Facebook Like

28 thoughts on “Apel către români | Nu mai violați județul Vaslui!”

      1. Alooo..se vede mai ca esti moldovean coclit!..Nu-i nevoie sa ne explici cat de bine incolacesti cuvintele in sarade si cum din Eminovici au iesit geniile ca tine, cititori in statistici (din 2011) si cautatori de joburi pe la Bucale..Nu stii insa sa-mi explici cum iti permiti, tu un moldovean eminent si plin de calitati, doua lucruri:
        1. Cum mama dracului daca-i zici unuia ca-i moldovean, scoate imediat cutitul, si
        2. Cum de te lasa deontologia aia de care faci atata caz, sa-i faci vizibil e.mailul aluia cere ta-a facut ceea ce esti, adica moldovean..
        In rest pace, si mai baga de seama ca atunci cand zici “miticii”, referitor bucuresteni, ar trebui sa te gandesti ca 70% din “mitici”, sunt moldoveni de-ai tai, prima generatie cu pantofi, sarme la a doua…

        1. Stimabile, pentru limbajul ăsta ar trebui să-ți fie rușine! Prin urmare, îmi face o deosebită plăcere să public și adresa ta de mail: gratziani@gmail.com. Spune-mi tu unde ai găsit în manualul de etică un paragraf care să garanteze privilegiul de a mă insulta sub protecția anonimatului și eu promit să mănînc toată cartea aia. Pentru restul invectivelor o să-i las pe cititorii mei să te recompenseze. Mă bucur că te complexează capacitatea mea de a folosi limba română, fix de aia m-am dus la atîta amar de școli. Iar dacă vreodată cineva scoate cuțitul la tine, cheamă poliția. Dar dacă tu mai folosești termenul de moldovean cu sens peiorativ, eu sesizez CNCD și alte autorități. Îți convine propunerea mea? Nu că mi-ar păsa, dar eu chiar asta am de gînd să fac!

          1. Lege privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia
            vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Numarul 506/2004
            , modificata prin Legea nr.272/2006 pentru completarea art.7 din Legea nr.506/2004 si OUG nr.13/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice
            .

            Lasand la o parte manualul de etica, ai dreptul la replica insa nu ai dreptul sa divulgi datele personale ale utilizatorului. Avand in vedere ca acest site iti apartine, puteai alege calea inteleapta si sa nu aprobi comentariul respectiv. Era mai de bun gust decat sa faci publica adresa omului si apoi sa faci un request de “personal army”.

          2. Politica mea este să nu încurajez insultele din spatele anonimatului. N-am înțeles exact care articol consideri tu că se aplică în cazul de față, dar atîta vreme cît ai curajul să lansezi agresiuni verbale în spațiul public, asumă-ți și faptul că voi avea grijă să afle lumea cine ești. Eu am învățat să fiu responsabil pentru declarațiile mele, postacii hateri nu primesc nici un fel de înțelegere de la mine.

          3. Daca sunt de acord cu cel care a scris mai sus imi publici si mie emailul? Apologia Vasluienilor cum bine ti’a zis cineva mai jos nici macar primarul din Valeni nu a indraznit sa o faca…. De parca tineti voi tara asta….ce sa zic…..

          4. Dacă ții neapărat să-ți public adresa, tot ce trebuie să faci e să folosești limbaj calomnios sau jignitor, să ai un discurs discriminator, xenofob, să lansezi acuzații nefondate sau imposibil de verificat. Altfel, dacă te comporți civilizat, n-am de ce să te expun prietenilor, colegilor, profesorilor sau șefilor tăi.

            Apropo, tu ce profesie ai? Te pomenești că ții tu singură-singurică întreaga Românie pe umerii tăi. Vasluienii își fac partea lor, atît cît pot. Mai bine ține pumnii strînși să n-aveți din nou nevoie de serviciile lor, ca-n 1878.

    1. Bine punctat Mihai. Rușine sa-ți fie ție, mamelucule care habar nu ai ce cauți pe pământ (cu referire strictă la prostul care a comentat mai sus)…

    2. In memoria mamei tale si a celor 7 ani de acasa , pune ți lacat la gura cand mai scrii pe facebook , ca sa nu mai jignesti oamenii . Daca nu poți , du te la medic ca si el trebuie sa muncească ! Succes !

      1. Ella , in memoria mamei tale si a celor 7 ani de acasa , nu mai folosi cuvantul ” mă ta ” , oricât ai fi de suparata ! Succes !

    3. catre felix nu stiu cum:ai un vocabular impresionant,folosesti cuvinte care nu sunt nici in dictionar nici in jargon,cred ca esti un createur!!

  1. fiecare padure are uscaturile sale, pentru fapta taranilor violatori de la valeni nu trebuie catalogati toti vasluienii la fel!

    dar in skimb toti satenii de prin vaslui si nu numai,fac la fel, iau fete cu japca dupa ce se imbata, le fut si apoi zic ca ea a vrut!!! nu e chiar asa….
    pacat ca toti moldovenii primesc aceeasi eticheta!!!

  2. Sunt moldoveanca din Bacau,dupa prestigioase scoli ,m-am dus la Bucuresti,sa termin Universitatea,,1987,88 si dupa aceea,,,dupa ce am cumoscut bucurestenii mai bine am devenit mandra sa fiu,moldoveanca

    1. Exprimarea “prestigioase scoli”, spune despre tine totul!..continua sa fi mandra, dar iti spun eu, esti o moldoveanca si atat..pacat ca prestigioasele scoli nu te-au invatat sa scrii…

      1. Școlile tale constat că nu te-au învățat conjugarea corectă a verbului “a fi”, așa că vezi-ți de bîrna din ochiul tău.

  3. Bine zici Ursule până când nu vom ajunge să ne respectăm noi ca romani între romani ,nimeni nu ne va respectă niciodată. Această ură continuă între regiuni istorice ne este indusă de unii care nu cunosc și nici nu vor să cunoască valorile născute în aceste regiuni .

    1. Aceasta ura e provocată de cineva anume ca sa dezbine pe romani si naibii cad in capcana si nu observa cum cresc preturile ! Stirea cu violul e falsa ca si cea cu vaca nebuna i cu ebola etc . Sa va intrebati , mereu , daca stirea e adevarata , ce scop are si cui folosește ? Nu va mai certati intre voi , ca asta se urmărește . Fiti uniti la bine si la ru ! Succes !

  4. Scenariu politic despre viol mă duce la gândul ca cei 7 ( cifra de basm ) baieti sunt plătiți sa susțină minciuna si chiar fata , care arata prea bine , dupa un așa viol inchipuit . Câștiga bine tinerii astia , fara sa muncească . Ei seamănă cu Oana Zavoranu , care câștiga enorm dupa minciunile debitate la tv. L

  5. Domniilor Felix si Cristi tin sa felicit de educatia care dati dovada ,uneori ma intreb cum pot traii unii facind urmbra degeaba pamintului.Nu uitati ca Moldova a dat Romaniei cei mai straluciti oameni.Se vede ca dumneavoastra nu faceti parte din aceasta zona numita Moldova care este cea mai frumoasa zona a tarii.Inainte de a mai comenta incercati sava documentati.

  6. Domniilor Felix si Cristi tin sa felicit de educatia care dati dovada ,uneori ma intreb cum pot traii unii facind urmbra degeaba pamintului.Nu uitati ca Moldova a dat Romaniei cei mai straluciti oameni.Se vede ca dumneavoastra nu faceti parte din aceasta zona numita Moldova care este cea mai frumoasa zona a tarii.Inainte de a mai comenta incercati sa va documentati.

  7. Daca in toate județele din țara s-ar întâmpla ceea ce s-a întâmplat in Vaslui (ceea ce nu îmi doresc) ,m-as bucura ca in fiecare dintre ele ,sa se găsească unu ca Ursu ,care nu vrea altceva decât sa își apere originile ,sa pună in valoare oamenii adevărați din locurile de baștina ,si sa fie mândru de locul unde a crescut si unde a copilărit.
    Cine nu ar face asta?
    Bravo Mihai ,nici prefectul de Vaslui nu a avut curajul asta!,,

    1. bai janel, e normal sa fie lumea suparata pentru ca daca nu facea maruta valva nu invadau televiziunile VS=ul iar cei de la TNR oricum isi bateau joc de dinaintea acestei intamplari din cate stiu!!!

  8. Oameni buni si cu credinta, nu vreti sa intelegeti ca acesti oameni care vorbesc asa sunt niste analfabeti si redusi mintal ,eu garantez ca nu Au nici 2 clase si nici nu pot fi numiti oameni .EU NU STIU DE CE LE DAI PEILEJUL MIHAI URSU LA ACESTE DISCUTII SÌ DE CE LE RASPUNZI CA TU NU TE COMPARI CU EI,SUNT IN URMA CU 5000 DE ANI.BRAVO MIHAI URSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *